Malariwana
Door: femkeennienkeinGhana
Blijf op de hoogte en volg Femke en Nienke
07 September 2010 | Nederland, Ede
Hier dan toch de volgende update (jullie hoeven dus toch niet te wachten tot 11 mei 2011 ;)).
Goed, we zijn begonnen met de Lariam tabletten (malaria profylaxe) en we zijn er nu al zwaar verslaafd aan. Niet dus.
De tabletten hebben de nodige bijwerkingen. Om er een paar te noemen, slapeloosheid, en zodra er geslapen wordt de vreselijkste nachtmerries. Nienke ligt te rillen in dr bed door dromen over enge beestjes in de bush bush en Femke droomt over het landen op het vliegveld van Accra zonder bagage. En eerlijk gezegd zou dat toch wel een probleem zijn. Op het moment dat ze ontwaakt realiseert ze zich na wat minuten van oriëntatie dat ze zich (voorlopig) nog in Nederland bevind. Maar even later komt de realisatie dat de dagen in Nederland toch voorbij beginnen te vliegen. Daarnaast is een bijwerking de depressie, maar die is misschien ook te wijten aan het winterse weer hier in Nederland. Wat zijn we dan toch blij dat we de zomer op gaan zoeken. Om nog wat punten te noemen: misselijkheid, verminderde eetlust en diarree. Natuurlijk goed om op dat laatste punt ook ervaringsdeskundige te worden.
Goed, eigenlijk valt het ook allemaal best wel mee :s.
Nou, de laatste inentingen zijn gehaald. Althans dat dachten we. Ze waren binnen tot het moment dat Femke werd gebeld dat de GGD er 1 was vergeten te plaatsen. Dat betekend, wederom een afspraak bij de GGD om de zevende te halen. Waarop Nienke een gat in de lucht springt van blijdschap: 'wow, heb jij zeven inentingen, ik ben klaar met 'maar' vier inentingen'. Tja, zoals het spuitje thuis prikt, prikt het nergens.
Als dan gedacht wordt dat alles geregeld is sla je toch de plank mis. De volgende punten op onze agenda zijn: het regelen van een visum, verzekeringen regelen, lijsten maken voor mee te nemen spullen, plannen van afscheidsfeestjes (een erg belangrijke (A)) etc, etc, etc... We zijn dus nog erg drukjes.
Daarnaast is er het schoolleven nog. Zoals al geschreven zijn de Engelse lessen begonnen. Erg leerzaam maar ook intensief. Zaken als Nutrition, Tropical Medicine en de andere onderwerpen komen aan bod. Tijdens de lessen wordt er ook een eigen vocabulaire aangelegd. Hierbij valt te denken aan een woord als carrotcanaltreatment. Goed, jullie begrijpen het niveau van de lessen. Nee, alle gekheid op een stokje, de lessen zijn een goede aanvulling op ons tot op heden bereikte kennisniveau, aldus Femke. (Wie had ooit gedacht dat nog uit haar mond te horen.)
Nou, genoeg voor dit moment. We moeten nog niet alles verklappen. tot de volgende update.
Heel veel liefs
Goed, eigenlijk valt het ook allemaal best wel mee :s.
Heel veel liefs
07 September 2010 - 19:59
Joanne:
Komt allemaal helemaal goed dus! :D Nou succes met alle voorbereidingen en hopelijk meeten we elkaar daarvoor nog wel weer even! :D xXx -
10 September 2010 - 11:31
Eelke:
Super veel succes met de voorbereidingen..
Vergeet niet te genieten :)
Nu gaan we nog verder uit elkaar. :)
Succes!
Ranja! -
16 September 2010 - 13:32
Thirza:
Leuk Femke!
Ik meot iets zachter doen -
16 September 2010 - 13:32
Claudia:
koud zeg -
16 September 2010 - 13:35
Lidy:
Femke zat eens in de bus met pingballet erboven op. Toen werd de hond eruit gegooit en had die in zijn mond. Raad eens waar ie m gevonden had? Op de bus dus! -
16 September 2010 - 13:35
Thirza:
Nienke, jij zat ook in de bus hoor! -
16 September 2010 - 13:36
17 September 2010 - 07:57
Jennie Van Trierum:
ha femke
ik heb je gevonden!!! :)
kunnen we heerlijk reis vriendjes worden wahahha
hey jij ook heel veel succes in het mooie, geweldige afrika!!
ghana lijkt me echt een mega mooi land zou er graag een keer heen willen! hihi
groetjes jennie -
17 September 2010 - 14:18
Sinterklaas:
Jullie moeten je wel gedragen hoor meisjes. -
17 September 2010 - 20:40
Dit is toch geen chatbox? -
20 September 2010 - 06:21
Martine Post:
Ha Nienke,
Leuk om je site te bekijken. Veel plezier en succes met alle voorbereidingen! -
20 September 2010 - 06:32
Ambassade Van Ghana:
Jullie zijn niet welkom : ) -
28 September 2010 - 14:44
Jeanette Den Uil:
heel veel succes en bedankt dat we mee mogen be leven!!!!!!!!!
02 Oktober 2010 - 08:44
Jennie:
nog maar 10 daagjes! en dan ga je al!!!! heerlijk zeg! ben ook zo benieuwd naar jou verhalen! als het in ghana net zo warm is als hier dan zit je helemaal goed!
liefs jen -
05 Oktober 2010 - 10:19
Corriene, Sandra En Anneleen :
Hoi meiden!
Hehe als ik het zo hoor gaat het vast wel goedkomen daar in Ghana;)
Heel veel succes en plezier!!
Groetjes Corriene -
12 Oktober 2010 - 07:18
Moniek:
Tip mbt die verschrikkelijke malerone tabletten. Neem ze niet in voor je gaat eten, maar bijvoorbeeld bij het toetje. Dan heb je een stuk minder last van de bijwerkingen :):)